Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

Tips og tricks til at bo i Odense

16. January 2017

Odense er mere end H. C. Andersens fødested og den største by på Fyn. Måske har du viden om Odense fra dengang du læste på Syddansk universitet, eller måske har du smagt på Odenses imponerede madscene?

Populære turistattraktioner
En af de største attraktioner i Odense er Odense Zoo, som er kåret til Europas bedste zoologiske have af bogen ”What Zoos Can Do”. Foraftteren, Anthony Sheridan, har besøgt 120 forskellige zoos i Europa. En af grundende til hvorfor Odense Zoo ranker højest, er deres særlige udvalg af dyr. Odense Zoo har eksempelvis de smukkeste sibiriske tigre og har derudover også Europas bedste avlsprogram for pingviner.

Madscene i udvikling
Madscenen i Odense er heller ikke værst. Blandt andet byder Odense på restauranten ’Goma’, der specialiserer sig i at kreere fyn-japanske retter, som virkelig er velsmagende. Derudover har Odense også ’Restaurant Bacchus’, hvor køkkenchefen Stephane forstår sig på at lave lækre, franske retter. Generelt har madscenen en positiv udvikling i Odense, mener Helle Rasmussen, som er ejer af ’Odense Spiseguide’ de sidste 16 år. Ifølge Helle, har udvalget af spisesteder vokset støt de sidste år, og med restauranter i begge ender af prisklassen. Helle påpeger selv, at det at restauranten ’Mash’ har valgt at åbne en filial i Odense, er et kæmpe skulderklap i sig selv. Tidligere har Mash nemlig kun haft filialer i de to største danske byer.

Overskueligt at købe bolig
Hvis du står og skal købe bolig i Odense, er det vigtigt at du finder en mægler, der har erfaring indenfor området. Ifølge Trustpilot er dem her de bedste boligmægler i Odense. Når du skal vælge mægler, er det en god idé at følge med i statistikker for de enkelte mæglere på eksempelvis boligsiden.dk. Derudover er det et must at tjekke klagenævnet og disciplinærnævnet for at se om der er klager om den enkelte mægler fra forbrugerne. Ofte arbejder ejendomsmæglere sammen med et pengeinstitut, men husk at du selv har mulighed for at vælge dine aftaler angående finansiering.

I forbindelse med at rykke adresse, har du måske også brug for en ny advokat, eller måske har du bare brug for en advokat til at hjælpe dig med købet. Det er altid vigtigt, at du har en advokat til at kigge skødet og købsaftalen igennem. Eventuelt kan du aftale med mægler og sælger, at købsaftalen skal godkendes af din advokat. En anden god ide er at sammenligne priser hos de forskellige advokater. Flere advokater har ofte en fast pris, når det handler om køb og salg af boliger. Du kan blandt andet få en uforpligtende samtale med en advokat her.

 

Gode råd til huset og haven
Hvis du lige er flyttet, findes der mange sider på nettet, hvor du kan finde råd til hus og have.
Hvis du derimod skal til at sælge din bolig, findes der her nogle gode råd til, hvordan du får dit hus til at se mere præsentabelt ud i vinterhalvåret:

-          Græsplænen
Vinteren er hård mod græsplænen og derfor er et godt råd at sprede blade udover din plæne. Hellere lidt visne brune blade, end den kolde, nøgne jord. Det tager sig visuelt bedre ud i købers øjne og er godt for græsplænen.

-          Revner i fundamentet
Det er altid vigtigt at tjekke huset for revner i forbindelse med køb eller salg. Selvom revnerne måske virker små nu, skal der bare én vinter til med frost for at revner kan sprænge sig meget større og måske føre til vandskader, hvilket er rigtig dyrt at reparere.  

-          Facaderensning
En ting, som måske virker unødvendig i dine øjne, er en facaderensning. En ren husfacade betyder ikke desto mindre virkelig meget for husets helhedsbillede.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×