Mangospot.dk

På udkig efter...
I Aarhus (skift)

Gallo Huset

Nørregade 6, 8000 Århus C
4anmeldelser

Gallo Huset opsummeret

Mangospot.dk

1 5
3

3 ud af 5 mangoer
Baseret på 4Anmeldelser

Skriv anmeldelse af Miro Restaurant

27 december 2010 20:42

1 3 5
Jeg er interesseret i økologisk mad til rimelig pris og fik en lækker gulerød-linsesuppe til kun kr. 35 med hjembagt bolle til. Også lækre småkager, og alt er "lavet fra bunden" siger de. Enkel og helt OK, venlig betjening, der er bøger og informationsmateriale om psykiatri, men der er åbent for alle.

20 november 2010 09:58

1 4 5
Det er prisen der hiver Gallo Huset op på 4 mangoer, latterlig billig priser på økologiske retter. Kvaliteten helt iorden, maden laves fra bunden siger de. Ikke det store udvalg , men det gør ikke noget. Det er også en bogcafé, så der er masser af bøger og opslag omkring, som egentilg er OK.

03 september 2008 21:40

1 2 5
Det er et stykke tid siden sidst, og jeg kunne se atGallo Huset har fået shinet op deres café som har åbent mandag til fredag i dagtimerne. De får ros for valg af en mere varmere farve og ny serveringsdiske.
Menuen er enkel - men det er helt vildt billigt i forhold til naboerne længere hen i Nørregade, og så er der snak om økologisk hjemmebag.
Det er stedet hvis du vil have det stille og roligt og uden for mange dikkedarer.
4 mangoer til Gallo Huset, utrolig rimelige priser for god kvalitet

26 december 2007 13:10

1 3 5
Gallo Huset kan anbefales som en billig café, som er åben for alle. Den er en del af Gallo Aktiviteter, der som udgangspunkt er åbent for psykiatribrugere; men alle er velkomne. Et af formålene er, at det er muligt for velmedicinerede psykiatribrugere at arbejde på caféen. Derfor er priserne lavere end på andre caféer. Det er umuligt at se forskel på velmedicinerede psykiatribrugere og mennesker, der aldrig har været indlagte.

Somme tider er der arrangementer, for eksempel oplæsning af digte af digterne selv på Valentinsdag.

Caféen lukker kl. 16.30; men somme tider har jeg været udsat for at blive nægtet betjening en halv time før, fordi personalet allerede har optalt kassen. Man kan også blive nægtet adgang, hvis der er arrangementer, for eksempel personalemøde i Gallo (mexikansk ord, som betyder hane).

Priserne er dog så lave, at jeg vil give caféen 3 stjerner.

Hvis I vil drikke billig kaffe, te, kakao og sodavand på en alkoholfri café med billig mad i en fin kvalitet, kan jeg varmt anbefale caféen.

Du kan ikke få samme kvalitet til så lav pris i Århus.

Det er muligt at få brochurer og købe bøger om emner, som giver en bedre forståelse for emner inden for psykiatrien, opslag over skånejob for førtidspensioner.

Personlig vil jeg anbefale bogen af Ovartaci, der er resultatet af renskrift af en båndoptagelse foretaget af hans læge på Psykiatrisk Hospital. Hans enestående kunst kan oplevelse på Museet Psykiatrisk Hospital i stueetagen i en af bygningerne på Psykiatrisk Hospital. Receptionen i hovedbygningen med indgang på højre side i forbindelse med parkeringspladsen kan forklare dig, hvilken bygning Museet ligger i. Det er et besøg værd, fordi Museet oprindelig blev indrettet af hovedmanden bag alle Gallo Aktiviteterne i Århus udelukkende med henblik på Ovartacis kunst, som har en stilart, der adskiller sig fra alle andres kunst. Bogen om Ovartaci er svær at læse, fordi han er buddhist, kan huske alle sine reinkarnationen og springer hele tiden fra emne til emne. Det kan derfor betale sig at læse den mere end en gang, fordi det giver dig en bedre forståelse for Ovartacis tankegang.

Den engelske udgave er af tvivlsom kvalitet, fordi den var et beskæftigelsesprojekt. Oprindeligt blev den oversat i en helt enestående kvalitet og renskrevet på skrivemaskine, men aldrig udgivet. Senere kom de indfødte englændere. Det var tydeligt at se, hvor den englænderne sluttede, og den anden englænder startede, fordi nogle skriver i talesprog og andre skriver skriftsprog. Senere kom en uddannet tolk/translatør i engelsk, der har studeret på engelsk på Cambridge Universitetet og engelsk på Oxford Universitet og læste korrektur, hvor han bragte oversættelsen op på det maksimale niveau. Bogen blev dog ikke udgivet. Der kom en studerende på, som kun kunne forringe kvaliteten. En uddannet korrespondent i engelsk sagde nej tak, fordi teksten var for svær. Derefter kom der en person helt uden uddannelse til at ændre korrekt engelsk til et lavere niveau. Bogen kom til en englænder, som sagde, hun ikke kunne forstå teksten og satte nogle rettelser, som lægmanden på Museet sad og bestemte, at hun kun ville sætte nogle rettelser. Først efter ansættelsen af den nuværende leder på Museet, gik man til et forlag for at få den udgivet. Det er derfor helt klart, at der findes oplagte begynderfejl i det engelske, som kan virke stærkt meningsforstyrrende i en så svær tekst, som Ovartacis oprindelige tekst.

Bogen om Ovartaci (redigeret af Johannes Nielsen) kan varmt anbefales i den danske udgave, fordi den rummer farvefotos af Ovartacis enestående kunst, som adskiller sig fra alt andet i en stilart, du ikke ser andre steder. Kunst er en smagssag.

Personlig vil jeg anbefale et besøg på Museet, som har kunst på alle etager. Stueetagen er Kunstmuseet. 1. sal er Historisk Museum, hvor man blandt finder eksempler på indretningen af hospitalet før i tiden (grundlagt i 1852). 2. sal er dog ud over Galleri Gallo, hvor folk maler, udelukkende kontor, så gå stille omkring deroppe og respekter, at folk arbejder. Men gå derop og se på malerierne. Du kan købe malerierne på 2. sal.

Min personlige yndlingsmaler på Museet er den afdøde iraner Majid Taher, som har to malerier hængende inde på Gallo Kriserådgivningskontor på 2. sal af Museet Psykiatrisk Hospital, Skovagervej 2, 8240 Risskov. Den nøjagtige adresse står på Museet hjemmeside på Internettet. Kriserådgivningskontoret foretager alt det arbejde, som gør det muligt at have Gallo Kriserådgivning, som får sine midler via medarbejderens arbejde med at søge legater, som bliver doblet op af det offentlige. Kriserådgivningen er et gratis tilbud. Hvis du aftaler tid i forvejen, kan du få en samtale; men den 20. december 2007 sagde kriserådgiveren til mig, at det ikke er muligt at komme for at tale i 5 minutter med hensyn til vejledning i, hvad jeg skal foretage mig med hensyn til en person, som jeg gerne vil have i gratis samtaleterapi hos Gallo Kriserådgivning, således at vi giver psykologien en chance, før vi tilkalder psykiatrien. Psykologerne kan kun tale med folk og rådgive dem. Psykiaterne bruger næsten udelukkende medicin, og det er ikke muligt at få en samtaleterapi på Århus Universitetshospital i Risskov, der dog har tilknytning.

Jeg har dog erfaring for, at patienter ikke kan få behandling hos Lokalpsykiatrien, hvis de er i stand til selv høfligt at henvende sig. Lokalpsykiatrien har afvist folk, som var henvist til dem af egen læge og Århus Universitetshospital (Risskov). Tilsyneladende skal psykiatribrugere have en støtteperson med for at få hjælp.

Kriserådgivningen er muligheden for at få en samtale med en person med viden om psykoligi helt gratis.

Til sammenligning kan jeg anfører, at en psykolog typisk koster fra kr. 800 og opad i timen.

Jeg vil dog nævne, at Gallo Kriserådgivning somme tider får personalet i Gallo Huset til at sætte et skilt med "lukket" på i tilfælde af mangel på kriserådgivere. Der skal altid være en medarbejder i caféen samt et vist minimumsantal kriserådgivere. Gallo Kriserådgivning afgør, om der er åbent ud fra, hvor mange medarbejdere der kan fremskaffes. Hvis der er afbud, skal Gallo Kriserådgivningskontors medarbejder skaffes en vikar. Hvis der ikke er nok kriserådgivere, er Gallo Huset, hvis lokaler står til rådighed for Gallo Kriserådgivning, der officelt er åbent fra kl. 18 - 23 (din samtale skal dog være afsluttet kl. 22, idet kl. 23 er det tidspunkt, hvor personalet forlader Gallo Huset).

Gallo Huset er et besøg værd. Selve caféen er åben til kl. 16.30 (kassen lukker t

Som helhed er Gallo Aktiviteterne et genialt koncept udtænkt af en nu pensioneret overlæge som sit hjertebarn. Ideen er, at psykiatribrugerne skal have muligheden for at arbejde i skånejob (førtidspensionister) eller fleksjob (med løntilskud) og på den måde få et bedre og mere indholdsrigt liv ved at arbejde. Der er mange Gallo Aktiviteter. Brochuren kan fås i Gallo Huset.

De lave priser i Gallo Huset skyldes et hensyn til, at mange psykiatribrugere er førtidspensionister med begrænsede ressourcer.

Jeg vil anbefale jer at prøve Gallo Huset før kl. 16.30 (kassen lukker officielt kl. 16.00), således at I kan hente brochurer, som kan være med til at udbrede kendskabet til psykiatribrungere, som i velmedicineret tilstand er stille og rolig, således at alle fordommene om psykisk syge kan bringes ud af verden. Desværre skriver aviser kun om voldelige mennesker, som har behov for behandling. Kriminelle psykiske syge er indlagte på Retspsykiatrisk Afdeling, hvor de kun bliver udskrevet, hvis de bliver så velbehandlede, at de ikke er til fare for andre og sig selv.

Alle Gallo Aktiviteter er et besøg værd og kan varmt anbefales på grund af det enestående gode formål med at skaffe psykiatribrugere et bedre og mere indholdrigt liv, hvilket er af stor betydning for et menneske. Typisk er der tale om kreative aktiviteter samt Gallo Skolen, der tager hensyn til, at eleverne som regel er psykiatribrugere.

Mange psykisk syge er enestående inden for det kreative område, blandt andet afdøde Ovartaci.

Psykiatribrugere er Gallo Akitiviteterne og Museet Psykiatrisk Hospitals mere hensynsfulde betegnelse for noget, som andre mennesker somme tider betegner med meget sårende ord. Tag hensyn til andre mennesker. Du kan selv blive syg. Overvægt er ofte en bivirkning fra medicin,og det er ikke kun psykofarmaka, som giver overvægt. Selv Herbalife indrømmer under sin forhandlertræning, at det eneste produkt i Kontant i Slankejunglen, som ud fra princippet om at nedsætte antallet af kalorierne ved at erstatte to daglige måltider med en proteinshake med et lavt kalorietal, beholde et dagligt måltid samt motionere for at gå ned i vægt, er det eneste af de afprøvede produkter, som rigtigt anvendt kan medføre et vægttab, selv Herbalife udtaler, at der er et problem med vægttab, hvis kunden får visse former for medicin. Tag hensyn til andre mennesker, som ikke har mulighed for at tabe sig på grund af deres medicin. Husk at følgevirkninger af overvægt kan være diabetes, forhøjet blodtryk og alle ulemperne ved at være overvægtig. Nogle former for medicin sløver således, at du får en passiv livsstil, hvilket medfører en naturlig forøgelse af vægt, som selv Herbalife indrømmer, at de har problemer med at skaffe et vægttab. Proteinpulveret er et kosttilskud, som suppleres med tabletter, fordi shaken skal være velsmagende, hvilket ikke ville tilfældet, hvis vitaminerne og urterne var tilsat i selve proteinpulveret.

Prøv Gallo Huset.

Menu

Menu

der er ikke nogen menu endnu.

Tilbud

Tilbud

Arrangementer

Arrangementer

Om stedet

Om Gallo Huset

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×