Mangospot.dk

På udkig efter...
I (skift)

En guide til kosttilskud

25. november 2021

Kosttilskud - hvad er det?

Faktisk, kan kosttilskud dække over både vitaminer og mineraler, men kan også dække over andre bestanddele. Det kan eksempelvis dreje sig om fiskeolie eller planter/urter blandt andet. Hvis et kosttilskud ikke har noget virkning, så må det faktisk ikke sælges. Kosttilskud, er altså et supplement til kosten. Du kan blandt andet læse en  guide til bedste kosttilskud via linket.

Hvad er næringsstoffer?

Næringsstoffer dækker over proteiner, kulhydrater, vand, fedt, vitaminer og mineraler. Det er altså vigtigt at kroppen får det som den har behov for indenfor disse kategorier. For eksempel, er det ikke alle mennesker som kan optage alle næringsstoffer lige godt, eller har en mangelsygdom som påvirker optagelsen af disse. Dette kan eksempelvis betyde, at der er nogle vigtige vitaminer, som de ikke kan optage, og derfor er nødt til at tage kosttilskud.

Kosttilskud – eksempler

Protein pulver er et kosttilskud. Det bruges ofte i forbindelse med folk som træner meget styrke og muskler. Det kan eksempelvis være svært at optage nok protein igennem kosten, som kan dække det behov man har. Vitaminer som står alene eller som multivitaminer, er også kosttilskud. 

Vitamin D

Mange danskere lider af D-vitamin mangel, og særligt i vinterhalvåret, hvor man ikke får så meget sollys. Nogle mennesker har behov for at tage en lavere dosis, hvor andre måske ikke kan optage det, og skal have højere dosis. Vitamin D er er vigtigt, og har stor betydning for optagelse kroppens optagelse af kalk. D-vitamin, får man som sagt fra sollys, men også fødevarer som æg, kød, ost og fed fisk blandt andet.

Proteinpulver

Proteinpulver, bruges meget af folk som træner og som gerne vil opbygge muskelmasse. Protein er nemlig også med til at reparere og genopbygge musklerne efter endt træning. Hvis du gerne vil vide mere om proteinpulver og læse mere om bedst i test, så klik her.

Hvilke fødevarer får man vitaminerne igennem?

Vitaminerne kan findes i forskellige typer fødevarer. For eksempel får man C-vitamin igennem frugt, bær og grøntsager, i kartofler kan man finde B6, B1, og C-vitamin. I fuldkornsprodukter, finder man B-vitaminer, i mejeri og mælk er der E-vitamin og B-vitamin. I fisk, findes der D-vitamin, A-vitamin og B6, samt folat. I æg, findes der D og E-vitamin. Dette er blot et lille udpluk af, hvor man kan finde de vigtige vitaminer og mineraler i fødevarer. Hvis du gerne vil vide mere, kan du med fordel læse mere på nettet. Nu ved du lidt om fødevarer og vitaminer, hvilket måske kan have en effekt på dit valg af mad i fremtiden. For eksempel, hvis du skal ud at spise på restaurant i Odense, København eller andre steder. Måske det kunne inspirere til at vælge retter ud fra næringen i den. 

Hvorfor kan man ikke optage næringsstoffer igennem kosten?

Nogle mennesker døjer med at optage vigtige næringsstoffer igennem kosten blandt andet. Dette kan skyldes flere ting. For eksempel, kan det være på grund af problemer i mave-tarm-kanalen. Dette kan være på grund af sygdom i denne del af kroppen, eller på grund af operation i mave tarmområdet. Det kan også være på grund af eksempelvis spiseforstyrrelser.

Mangler du kosttilskud?

Det kan være svært at vide, hvad kroppen mangler uden at have et reelt billede af det. Derfor, bør du tage en snak med din læge, og måske finde ud af om din krop rent faktisk er i mangel på en af de vigtige næringsstoffer. Tag en snak med lægen, hvis du er i tvivl. Det er desuden vigtigt at følge anvisninger beskrevet på de kosttilskud man har, med mindre lægen siger noget andet.


Disqus comments form

Hotteste Mangospot-byer i Danmark


×

Bliv MangoSpotter!


Allerede er MangoSpotter?
×

Brug din MangoSpot-konto:


Er du ny her? Bliv MangoSpotter!Har du glemt dit kodeord?
×

Forslå et nysted på Mangospot.dk

Hjælp os med at gøre Mangospot.dk bedre ved at sende os oplysninger om steder, der endnu ikke er online på siden. Udfyld gerne så mange af felterne som muligt. Er du ejer af stedet kan du udfylde dine kontaktoplysninger, så du kan få besked så snart vi har oprettet dit sted.

×